De Stranden

 

Cala Granadella

 

Cala Granadella is verschillende keren verkozen tot het mooiste strand van Spanje.  Het ligt in de directe nabijheid van het huis! Dit kiezelstrand wordt omringd door bergen en grotten. De weg er heen is al de moeite van het ontdekken waard. De kleurcontrasten van het water van dit strand in Jávea heeft een enorme aantrekkingskracht op zowel de lokale bevolking als op toeristen. Cala Granadella dankt haar naam aan een klein fort uit de 18e eeuw, waarvan de resten nog zichtbaar zijn, op de kaap. Vanaf het uitkijkpunt heb je een adembenemend uitzicht op de Golf van Valencia. Ondanks dat Cala Granadella in een afgelegen baai ligt, is dit strand van javea gemakkelijk bereikbaar en zijn er diverse voorzieningen zoals ligbedden, toiletten, douches, kanoverhuur en een bar/restaurant met terras.

 

 

 

Cala Ambolo

 

Op Cala Ambolo heb je eerder het gevoel dat je je op een tropisch eiland bevindt, in plaats van op het Spaanse vaste land. Ook dit strand ligt in de buurt van het huis. De lichtblauwe kleuren van het zeewater in combinatie met spierwit kiezelzand en ruw afgesleten rotswanden geven dit strand in Jávea een onbeschrijfelijk karakter. Je kunt hier volledig opgaan in de natuur en genieten van de rust. Cala Ambolo is de ideale plek om te snorkelen. Dit strand in Javea is niet gemakkelijk te bereiken. Het vereist wat inspanning en geklauter over de rotsen alvorsens je het paradijs Cala Ambolo bereikt.

 

 

 

 

Arenal

 

Arenal is het enige zandstrand in Jávea en ligt midden in het gezellige centrum.  Het strand heeft uitgebreide faciliteiten als strandbedjes, parasols en voldoende mogelijkheden voor watersport. Bij het goudgele strand ligt een levendige boulevard met diverse restaurants en cafeetjes. ’s Avonds staat zien en gezien worden centraal. Op de boulevard vind je kraampjes met allerlei koopwaren. In de zomermaanden wordt er op dit strand in Jávea vuurwerk afgestoken.

 

 

 

 

Cala Blanca

 

Cala Blanca ligt in een bijzondere baai van 300 meter lang en wordt gekenmerkt door een rotsachtige achtergrond en kleine grotten waar je doorheen kunt lopen. Wederom een uitstekende plek om te snorkelen of om gewoon rustig op een luchtbedje te dobberen en te genieten van de indrukwekkende kustlijnen. Dit strand in Jávea is gemakkelijk te bereiken en er is een parkeerplaats en wandelroute om het strand heen. Er zijn echter geen voorzieningen.

  

 

 

Playa El Benissero

 

Playa El Benissero is een langgerekt strand van grote witte kiezels dat uitzicht biedt op open zee. Aan de linkerkant ligt de berg met Kaap San Antonio. Dit strand in Jávea is gemakkelijk te bereiken en heeft voldoende parkeerplaatsen langs de straat. Op verschillende plekken liggen hippe strandtenten met loungebedden. Aan de overkant van de straat vind je verschillende eetgelegenheden.

  

 

 

Playa El Muntanyar

 

Muntanyar heeft een lava-achtige ondergrond, waarvan delen begroeid zijn met planten. Vanuit hier kun je naar Cala Blanca lopen. Dit bijzonder strand in Jávea is gemakkelijk te bereiken en er is een parkeerplaats. Het is echter een hele kunst om op dit mooie strand in Jávea de zee in en uit te gaan. Aan het strand ligt een houten looppad en er staan bankjes. De lokale bevolking geniet hier graag van het uitzicht en speelt regelmatig een potje jeu de boule. Bewonder Playa El Muntanyar tijdens de zonsondergang en ervaar hoe de zon de rotspartijen goud kleurt.

 

 

 

Calla Barraca/ Portitxol

 

Calla Barraca/ Portitxol ligt op de route naar Cabo de la Nou. Dit strand in Jávea geeft een beetje een verlaten indruk, maar het tegenovergestelde is waar. Het prachtige heldere water en het uitzicht op de eilandjes trekken mensen van heinde en verre aan.

 

 

 

 

Cala Sardinera

 

Cala Sardinera is een prachtig wit kiezelstrand dat om de hoek ligt van Calla Barraca/ Portitxol. Dit stránd in Javea wordt omgeven door een enorme bergrug. Er is een hoger gelegen cafeetje waar je iets kunt drinken. Verder is Cala Sardinera een waar snorkelparadijs.

 

 

 

  

Cala Grave

 

Cala Grave is het strand in Jávea dat het dichts bij de oude haven ligt. De gezellige boulevard hier trekt veel mensen en vanuit de vele restaurants kun je genieten van het mooie uitzicht op zee. Er is een strandwacht en je kunt er ligbedjes en parasols huren. Het is tevens mogelijk om een zeiltocht of dinercruise langs de 9 stranden van Jávea te maken.